JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

(NFF): – Gedigen nedtur!

Geir Bjørkli, leder av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) er ikke nådig i sin kritikk av Soria Moria II-erklæringen.

jan.erik@lomedia.no

– Det som står om kriminalomsorgen, det vil si nesten ingenting, er veldig skuffende og en respektløs behandling av hver enkelt ansatt i kriminalomsorgen, sier han.

NFF-leder Bjørkli blir nærmest lamslått når han leser seg gjennom Kapittel 16: Mer trygghet – mindre kriminalitet, i Soria Moria II-erklæringen.

Borte i posten?

Det er ingen hemmelighet at NFF har bidratt med innspill til Justisministeren – de er til og med blitt oppfordret til å gjøre det.

– Det som står om kriminalomsorgen her gjør at jeg må spørre meg sjøl om departementet har mottatt våre innspill eller om disse er blitt borte i posten, sier Bjørkli.

Ikke for de ansattes skyld

Bjørkli mener at Soria Moria II er veldig tydelig på at politiet trenger en bemanningsøkning og mener det samme burde vært sagt om kriminalomsorgen.

– Til og med det erklæringen sier om vår bemanningsituasjon, nemlig at ”Regjeringen vil ha en kompetanse- og bemanningsgjennomgang i kriminalomsorgen for å bedre straffens innhold” er ikke for de ansattes skyld, sier han.

Svart tid i møte

De ansattes arbeidsforhold og en økning av driftsbudsjettene i de ulike fengslene og friomsorgskontorene var de viktigste punktene for NFF når de kom med innspill til departementet. Nå opplever forbundet at det ikke står et ord om dette.

– Hvis dette er ambisjonsnivået til den rødgrønne regjeringen når det gjelder våre ansattes arbeidssituasjon, går vi en svart tid i møte, sier en svært skuffet Geir Bjørkli.

Annonse

Flere saker

Annonse