JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Styrker satsingen i nord

Regjeringen styrker nordområdesatsingen og skal også legge vekt på næringsutvikling på land.

kjell.werner@anb.no

– Dette er en viktig konkretisering og helt i tråd med Senterpartiets krav, sier stortingsrepresentant Irene Lange Nordahl (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) om den nye politiske plattformen fra Soria Moria.

Den ferske Sp-representanten fra Troms mener Senterpartiet har fått godt gjennomslag i nordområdepolitikken, og hun er spesielt fornøyd med reiselivssatsingen som nå loves.

Flere flyruter

– Nord-Norge har unike reiselivstilbud og må gis mulighet til å utløse sitt potensial, heter det i den nye Soria Moria-plattformen.

– Dette tolker jeg som en forsterket satsing på reiselivet i nord i form av destinasjonsutvikling og flere flyruter fra utlandet, sier Irene Lang Nordahl.

– Jeg er også glad for at det nå slås fast at regjeringen vil beholde det regionale flyplassnettet. I områder med spesielle avstandsutfordringer, særlig i Nord-Norge, skal det arbeides for å forbedre tilbudet, sier hun.

Miljø mot olje

Irene Lange Nordahl mener videre at regjeringen har lagt seg nært opp til Senterpartiets landsmøtevedtak om olje i nord. Regjeringen freder nemlig Lofoten og Vesterålen ved å si at det ikke skal åpnes for olje- og gassvirksomhet i de neste fire årene.

I Soria Moria II-plattformen heter det nå bare at «regjeringen vil ta stilling til hvorvidt det skal gjennomføres en konsekvensutredning for petroleumsvirksomheten i forbindelse med revideringen av forvaltningsplanen i 2010».

– Jeg er også glad for at det nå presiseres at også Troms 2 skal inngå i fredningen. Det betyr områdene utenfor Senja, sier Irene Lange Nordahl.

Kystvakten

Hun mener videre det er grunn til jubel over at «Forsvarets tilstedeværelse gjennom forsvarsgrenene skal styrkes i nordområdene».

– Videre skal Kystvakten seile mer i nord, og det skal bli flere kystvaktfartøy. I tilegg skal Marinens tilstedeværelse i nord økes som et preventivt tiltak og som en tydeliggjøring av Norges interesser i nord, sier Irene Lange Nordahl. (ANB)

Annonse
Annonse