JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lilleheie jubler for likelønnsutsikter

NTL-leder Turid Lilleheie er svært fornøyd med det hun ser på som en lovnad om likelønnspott.

nina.hanssen@lomedia.no

– Dette er strålende, sier Lilleheie.

Hun mener regjeringen har tatt utfordringene om likelønnsløft alvorlig, og fastslår i erklæringen at en lønnsutjevning mellom kvinner og menn skal gi en varig effekt.

– Med dette forplikter regjeringen seg til å bidra økonomisk, noe jeg er veldig glad for, sier NTL-lederen.

Det er partene i arbeidslivet som nå skal ha den utfordrende jobben å finne - og forhandle fram gode løsninger.

Regjeringen skriver i sitt dokument at utjevning av lønnsforskjeller viktige mål for inntektspolitikken.

”For å oppnå resultater på dette området må partene i arbeidslivet komme til enighet om hvilke yrkesgrupper som skal prioriteres, og det må være enighet om at nye relative lønnsforhold ikke skal utløse kompensasjonskrav fra andre grupper”, heter det i dokumentet fra de rødgrønne.

NTL-lederen påpeker at det må iverksettes ulike tiltak innenfor de forskjellige tariffområdene dersom vi skal få en god og varig likelønnseffekt.

Lilleheie mener partene vil kunne klare å finne de modellene og tiltakene som vil gi best utslag for å nå målet om likelønn.

– Det er ingen tvil om at det vil bli krevende runder. Men med en likelønnspott fra regjeringen er det viktigste elementet på plass. Vi har også tid til å kunne finne de gode løsningene for en rettferdig fordeling av potten før lønnsoppgjøret til våren, sier en fornøyd Lilleheie.

Annonse

Flere saker

Annonse