JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom fornøyd med utsettelsen

Odd Christian Øverland, forbundsleder i Postkom er fornøyd med regjeringens målsettinger for Posten Norge og posttjenestene i regjeringsplattformen.

nina.hanssen@lomedia.no

– Jeg er også tilfreds med at regjeringen vil utsette implementering av EUs tredje postdirektiv, sier han til Aktuell.

Øverland sier at utsettelse av EU-direktivet har vært ett av Postkoms delmål i arbeidet for å unngå dyrere og dårligere posttjenester for folk og næringsliv, særlig i distriktsnorge.

– Meningsmålinger vi har fått gjennomført det siste halvåret har vist at vi har overveldende støtte i denne kampen både hos folk flest, hos kommunepolitikere og Norges ordførere, og da skulle det bare mangle om ikke regjeringen lyttet til dette kravet, sier han.

Men forbundslederen skulle gjerne ønske at regjeringen var tydeligere på at det er aktuelt å bruke EØS-avtalens reservasjonsrett på dette direktivet.

– Det betyr at vi må fortsette kampen for å få frem alle de negative konsekvensene av å liberalisere postmarkedet i Norge ytterligere. Jeg klarer faktisk heller ikke å forstå hvordan regjeringens øvrige målsettinger på dette punktet kan innfris uten at Norge til sist reserverer seg mot postdirektivet, sier han.

I regjeringsplattformen står det at de skal utsette implementeringen av EUs tredje postdirektiv fordi de vil innhente kunnskap og utrede konsekvenser av en eventuell implementering av direktivet.

Annonse
Annonse