JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gikk løs på Jensens blogg

Aps Hadia Tajik tok i bruk rødblyanten på Siv Jensens blogg. Det ble mange streker.

[Nettavisen] Striden mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet fortsetter med full styrke.

Nå har stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) gått løs med rødblyanten, for å rette på et innlegg fra Frp-leder Siv Jensens blogg, der Jensen raser mot den siste ukes kritikk fra AUF-leder Eskil Pedersen.

– Da jeg leste bloggen til Siv Jensen var det slående mange faktafeil i den, og da tenkte jeg hvordan kan jeg på en ryddig måte påpeke hva som er galt ved det hun har skrevet, og jeg hentet intuitivt fram rødblyanten som jeg hadde på pulten, sier Tajik til Nettavisen.

– Les også: Til frontalangrep på AUF-Eskil

Siv Jensen skriver blant at AUF-lederen vil «tvinge politiske motstandere til taushet», og den setningen har Tajik satt en rød strek under.

– Hvor har du det fra? Ingen steder har Eskil sagt eller ment dette, skriver hun ved siden av.

Jensen viser til at det hele startet med at Pedersen uttalte til Dagsrevyen tirsdag, at Frp bidrar til å «skape hatske holdninger mot innvandrere». Også her har hun vært framme med den røde blyanten, og skrevet følgende:

– Ja. Og det har han også ment før 22. juli. Skal han slutte å mene dette nå? Hvem er det som prøver å kneble hvem her?, skriver Tajik.

– Les også: Ap godtok beklagelse

Hun avviser også påstanden fra Jensen om at Ap-politikere driver klappjakt på navngitte politiske motstandere.

– Du må gjerne mene at det er «klappjakt», Siv Jensen. De fleste andre ser at det er en politisk diskusjon, kommenterer Tajik.

Ap-politikeren påpeker også at man ikke driver med klappjakt på mennesker.

– Klappjakt er for øvrig noe man bedriver mot dyr. Pussig ordvalg, men deg om det, skriver hun.

– Les også: – Utrolig uverdige uttalelser

Hun slår dessuten tilbake mot Jensens karakteristikk av Pedersens utspill, som hatsk.

– Oi oi oi. Så du kan kalle hans utspill «hatsk», men han kan ikke karakterisere utspill fra Frp-ere på samme måte? Dobbelt kommunikasjon!, skriver Tajik.

Jensen kaller også AUF-lederens utspill som skremmende.

– Man kan si mye om Eskil Pedersen, men spesielt skremmende er han ikke, står det videre, med rød farge.

– Les også: Sandberg beklager uttalelser

– Hva tenker du om at du fant så mange feil?

– Det er en veldig uryddig debattform. Det er en ærlig sak å være politisk uenig, og det et sunnhetstegn ved demokratiet vårt at vi kan møtes om ting vi er uenige om, men å påstå ting om hverandre som beviselig er galt, det er uryddig, sier Tajik til Nettavisen, og fortsetter:

– Man skal være veldig forsiktig med å tilskrive folk intensjoner eller motiver. Jeg mener at ved uenighet så må man gå på ballen, og ikke mannen eller kvinnen. Man må gå på innholdet, sier Ap-politikeren.

Tajik mener Jensen påstår ting om Eskil Pedersen som er beviselig feil, og at det er årsaken til at hun så behovet for å gå ut på denne måten.

– Hun må nesten selv forklare hvorfor hun skriver ting som logisk sett ikke henger sammen, sier hun.

– Forstår du at Frp reagerer så kraftig på Eskil Pedersens uttalelser?

– Nei, det er krevende å forstå. Jeg vile heller invitere Frp til å delta i diskusjonen om hvordan vi kan skape et bra debattklima i Norge, sier Tajik. (ANB)

Annonse
Annonse