JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med fornybar satsing

Alle de tre partilederne tok frem regjeringens satsing på fornybar energi som en av de viktigste punktene i den nye Soria Moria-erklæringen. Det er helt etter EL & ITs ønsker.

anette@lo-media.no

- Miljø gjennomsyrer hele samarbeidet om ny regjeringsplattform. I dette ligger at vi nå går inn for en opptrappingsplan for fornybar energi, sa partileder Kristin Halvorsen (SV), da hun sammen med Jens Stoltenberg og Liv-Signe Navarsete i dag kunne presentere Soria Moria II.

Også de to andre partilederne var opptatt av fornybar energi i dag, og i regjeringserklæringen står det at man vil satse på både energieffektivisering og produksjon av mer ren fornybar energi. I tillegg legges det vekt på at nettkapasiteten skal bygges ut, noe forbundsleder Hans Olav Felix i EL & IT Forbundet er svært fornøyd med.

- Dette har vært viktig for oss, og det er et godt signal regjeringen kommer med. At man vil satse på å spre fornybar energi til Europa viser at regjeringen har ambisjoner om at Norge skal bli Europas grønne batteri. Det er fornuftig politikk, sier Felix.

Verner Lofoten

EL & IT sto i front for de på LO-kongressen som gikk inn for å verne Lofoten og Vesterålen mot fremtidig oljeboring. Kongressen ble til slutt enige om et kompromiss der man ønsker mer utredning. Det samme gjør regjeringen i dag.

- Jeg tolker dette som at regjeringen ikke kommer til å gå inn for noen oljeboring i denne regjeringsperioden. Det betyr at Arbeiderpartiet har gitt litt, mens SV har fått litt. Det kan vi være fornøyde med, sier Felix.

Fortsatt statlig eierskap

Regjeringen går også inn for fortsatt statlig eierskap, noe som faller i god jord hos EL & IT. Dette har vært en fanesak for forbundet, og at regjeringen fortsatt spiller på lag, mener Felix viser at vi fortsatt har en regjering som vil samarbeide med fagbevegelsen.

- Generelt sett kan jeg si at jeg er godt fornøyd, ut fra det jeg vet nå. Regjeringen har lyttet til oss, og vil samarbeide og ikke motarbeide oss. Derfor ser det ut til at vi kan få en god videreføring av det regjeringen har gjort i sin første periode ved makten, sier Felix.

Annonse
Annonse