JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Still på høring!

Høyre vil forlange at PST-sjef Janne Kristiansen stiller på høring i Stortinget etter hennes forklaringer i terrorsaken.

Både opposisjon og regjeringspartier er samstemte i sin kritikk av PST-sjef Janne Kristiansen, skriver Bergens Tidende.

Det er særlig dokumenteringen av at Kristiansen gjentatte ganger har gitt offentligheten uriktige opplysninger om at Politiets sikkerhetstjeneste ikke hadde lov til å registrere Anders Behring Breivik, som opprører stortingspolitikerne.

– Les også: Ber om nye terrorlover

– Det er avdekket at flere av Kristiansens forklaringer om hvorfor PST ikke gikk videre på Global Shield-tipset om Anders Behring Breivik, ikke stemmer. Det er svært beklagelig om PST har tydd til det jeg vil kalle forenklede forklaringer for å få pusterom i tiden etter terrorangrepet, sier Høyres leder Erna Solberg.

– Høyre forventer at Janne Kristiansen må stille på en høring i Stortinget for å svare på spørsmål om de ulike forklaringene og uttalelsene til mediene, fortsetter Solberg.

– Les også: PST har fått over tusen tips

Venstres leder Trine Skei Grande er rystet.

– Janne Kristiansen må klargjøre om hun har skjønt regelverket. Vår tillit til Janne Kristiansen er meget lav, og jeg er sterkt i tvil om PST er i stand til å gjøre jobben sin med den sjefen de nå har, sier Skei Grande.

– Les også: – Islamisme verste trussel

Venstres leder Trine Skei Grande er rystet.

- Janne Kristiansen må klargjøre om hun har skjønt regelverket. Vår tillit til Janne Kristiansen er meget lav, og jeg er sterkt i tvil om PST er i stand til å gjøre jobben sin med den sjefen de nå har, sier Skei Grande.

SV slutter seg til.

- Dette er meget alvorlig og går på tilliten løs for både PST og Janne Kristiansen, sier SVs parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell.

Verken justisminister Grete Faremo (Ap) eller PST-sjef Janne Kristiansen har så langt ønsket å kommentere avsløringene om PSTs håndtering av terrorsaken før og etter 22. juli overfor Bergens Tidende. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse