JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bra start for helsestasjoner

Sykepleierforbundet er tilfreds med satsingen på helsestasjoner og skolehelsetjenesten, men etterlyser øremerking av pengene.

– Siden midlene ikke er øremerket, bare lagt på toppen av kommunenes frie inntekter innebærer dette en betydelig risiko for at midlene ikke når frem til tjenestene, og blir brukt på andre ting. Den nye regjeringen må øremerke pengene slik at de helt sikkert går til helsestasjoner og skolehelsetjenesten, sier Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund.

Den rødgrønne regjeringen foreslår å gi kommunene 180 millioner kroner ekstra neste år til å styrke helsestasjoner og skolehelsetjenesten. Bevilgningen er en del av kommunenes frie inntekter, men med klare føringer om at de skal brukes til å styrke disse tjenestene.

Sykepleierforbundets Eli Gunhild By etterlyser også øremerkede midler til å skaffe kommunene flere spesialsykepleiere.

– Det er behov for flere spesialsykepleiere i kommunene som følge av Samhandlingsreformen, og vi forventer at den nye regjeringen følger opp Høyres løfte fra deres alternative statsbudsjett for 2013 om øremerkede midler til spesialisering av sykepleiere i kommunene, sier By.

Annonse

Flere saker

Annonse