JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken er i gang

I dag er Fred Antonsen og 80 Atea-kolleger i streik. EL & IT-medlemmene i Atea AS er lovt både økonomisk og moralsk støtte i kampen for tariffavtale.

knut.viggen@lomedia.no

– Det har vært tøffe uker og måneder for både medlemmer og tillitsvalgte. Men nå er vi klare for streik, sier Fred, som representerte Atea på årsmøtet i IKT Bransjens Fagforening i Oslo torsdag ettermiddag.

I dag gikk 81 ansatte i IT-selskaket ut i streik.

– Det har per nå ikke vært kontakt mellom partene, og det er ikke gitt signaler om at dette kommer til å skje, meldte EL & IT Forbundet søndag kveld.

Heller ikke ledelsen i selskapet vil foreta seg noe, sier styreleder Stenar Sønsteby .

– Dette vil berøre 23 kontorer hos oss, men det vil gi liten eller ingen effekt, sier Sønsteby

Lang kamp

Atea-saken var naturlig nok det store samtaleemnet i pausene under årsmøtet. Tillitsvalgte i de andre IKT-bedriftene i foreningen har fulgt forbundets kamp både gjennom forhandlinger, Arbeidsrettens behandling og mekling. IKT Bransjens fagforening har også deltatt på støttemarkeringer denne måneden i forkant av streiken, blant annet på Hamar.

Leder i IKT Bransjens fagforening, Per Gunnar Salomonsen, understreker at støtten ikke bare er moralsk, det blir også gitt økonomisk støtte.

50.000

– I første omgang støtter vi streiken med 50.000 kroner, men vi er åpne for å bidra med mer. Det skal ikke stå på pengene for å si det sånn, sier Salomonsen.

Streikebidraget fra forbundet til medlemmene som er tatt ut i streik er 4.500 kroner i uken.

Ny fane

IKT Bransjens fagforening er en landsomfattende fagforening for IKT-bedriftene i forbundet. Gårsdagens årsmøte var det syvende i rekken. Medlemstallet i foreningen er nå oppe i nesten 2.000, etter at Telenor Kundeservice meldte seg inn med 360 medlemmer 12. april. Foreningen har også fått ny fane, som ble presentert på årsmøtet torsdag.

Annonse

Flere saker

Annonse