JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Langtidsplan for forskning

Positivt at regjeringen vil legge frem en langtidsplan for forskning og høyere utdanning, mener Forskerforbundet.

- Dette gir håp om et fremtidig forskningsløft, skriver Forskerforbundet i en kommentar til Statsbudsjettet for neste år. Selv om de mener at de rødgrønne har levert et siste statsbudsjett som ikke bringer Norges forskningsinnsats nærmere øvrige nordiske land.

Forbundet er også positiv til regjeringens satsing på talentfulle unge forskere gjennom ordningen «Fri Prosjektstøtte» og 60 nye stipendiatstillinger, og til at regjeringen vil innføre 11 måneders studiefinansiering. .

Regjeringen har tidligere varslet en stortingsmelding om utdanningskvalitet og de foreslår nå en forskningsbasert evaluering av kvaliteten i høyere utdanning. Forskerforbundet minner om at hver 4. studieplass på universitetene og høyskolene ikke er fullfinansiert.

Forskerforbundet er positiv til at regjeringen så tydelig slår fast at de mener det skal utarbeides en langtidsplan for forsking og høyere utdanning.

– Forskerforbundet vil oppfordre Solberg-regjeringen til å videreføre arbeidet med en langtidsplan for forskning og høyere utdanning, sier Petter Aaslestad, leder i Forskerforbundet. En langtidsplan vil gi mulighet for et nødvendig løft for kunnskap.

Solberg-regjering har lovet å redusere den offentlige midlertidigheten. Forskerforbundet er glad for disse signalene. - Forskerforbundet regner derfor med at den nye regjeringen vil videreføre tiltakene i forskningsmeldingen om at de universitetene og høgskolene som ikke redusere midlertidigheten kan bli møtt med økonomiske sanksjoner, sier Petter Aaslestad.

Annonse
Annonse