JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bring-klubben blir i Transport

Transportarbeiderforbundets medlemmer i Bring Cargo vil ikke gå over til Postkom, men blir i forbundet. – Dette er utenfor min fatteevne, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom.

vegard.holm@lomedia.no

1. januar blir Bring Cargo en del av Posten Norge gjennom en virksomhetsoverdragelse. Samtidig opphører Transportarbeiderforbundets (NTF) Speditøravtale for de ansatte, og Postkoms tariffavtale med Posten trer istedet inn. Sistnevnte avtale har dårligere vilkår for skiftarbeid, og lavere fagarbeidertillegg.

Avventer forbundsbytte

På en konferanse for LO-tillitsvalgte i Bring Cargo i helga ble det bestemt å oppfordre medlemmene i NTF til å bli i forbundet fram til sommeren neste år.

- Vi vil avvente om vi skal gå over til Postkom til etter tariffoppgjøret neste år. Da vil vi se hva slags avtale vi får på lønns- og arbeidsvilkårene våre. Vi er spesielt opptatt av å beholde skiftbestemmelsene i bransjen, sier Svein Thomassen. Han er leder i Landsutvalget for NTF-organiserte i Bring Cargo.

– Les også: Samler seg mot Posten

De HK-tillitsvalgte i Bring Cargo avgjorde imidlertid å melde seg kollektivt over til Postkom. Dato er ikke bestemt.

Vanskelig sak

Veien fram til vedtaket som ble gjort i helga har skapt hodebry for de tillitsvalgte.

- Dette har ikke vært en enkel sak, men vi har vurdert det slik at dette er det beste for oss å gjøre. Det har vært lange diskusjoner både før og under konferansen, sier Svein Thomassen.

Alle de 17 NTF-tillitsvalgte var enige i vedtaket.

- Neglisjerer medlemmene

Forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom fatter ikke vedtaket.

- Jeg blir målløs. Jeg forstår hvor hjertet ligger. Men at erfarne tillitsvalgte neglisjerer medlemmene og setter seg i en posisjon der medlemmene ikke har noen til å forhandle for seg, er utenfor min fatteevne, sier Øverland i en kommentar til Transportarbeideren.

Forbundsalliansen

Svein Thomassen mener forbundsledelsen både i Postkom og Transport bør bruke denne anledningen til å vise hvor viktig og riktig det er å få til Forbundsalliansen. Forbundsalliansen er et samarbeidsprosjekt mellom NTF, Postkom og Norsk Arbeidsmandsforbund som tar sikte på å slå sammen de tre forbundene.

Transportarbeiderklubben i Bring Cargo krever av Forbundsalliansen at de sikrer mest mulig like forhold innenfor de ulike bransjene i de tre fagforbundene.

Annonse
Annonse