JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffavtale for Bring Express på plass

Torsdag i forrige uke ble overenskomsten mellom Postkom og Bring Express undertegnet, etter tre år med krangel om hvilket forbund som skulle organisere de ansatte.

may.berg@lomedia.no

I dag blir de ca. 35 fagorganiserte i Bring Express gjort kjent med utfallet av forhandlingene mellom Postkom og ledelsen i selskapet.

Andreas Vaagen, tillitsvalgt i Bring Express, og forbundssekretær Gerd Øiahals er fornøyd med dokumentet de har satt sitt navn under.

– Jeg synes faktisk resultatet er blitt veldig bra, sier Vaagen, som mener at overenskomsten samsvarer godt med de krav og ønsker som medlemmene har gitt uttrykk for overfor Postkom.

Gjennom overenskomstforhandlingene har man blitt enige om å få på plass et lønnssystem i selskapet innen 1. mars 2010, som skal inneholde en lønns- og stillingsstruktur.

– Lønnsmessig skjer det ikke så mye i første omgang. Det vil bli et tema i vårens tarifforhandlinger, sier Gerd Øiahals.

I forhandlingene har man fått på plass permisjonsordndinger, svangerskapspermisjon med full lønn, velferdspermisjoner, AFP-ordning og gruppelivsforsikring.

Overenskomsten sikrer at de ansatte får overtidsgodtgjørelse og ubekvemstillegg.

Hittil har de ansatte i Bring Express bare hatt rett på lovens minstestandard på 40 prosent når det gjelder overtid.

Nå har de rett til 50 prosent og 100 prosent overtidsbetaling, avhengig av tidspunkt på døgnet.

Ubekvemstilleggene vil først og fremst bli et gode for selskapets ansatte på IKEA. De følger butikkens åpningstider og kan ha arbeidstid til kl. 23.00 på lørdagskvelden.

Øvrige ansatte avslutter i hovedsak arbeidsdagen klokka 18.00.

Størrelsen på ubekvemstilleggene ligger et stykke unna overenskomsten i Posten Norge.

Ansatte i Bring Express får et ubekvemstillegg på 10 kroner timen mellom kl. 18.00 og 21.00, og 20 kroner i tillegg for arbeid mellom 21.00 og 06.00.

I Posten er de tilsvarende tilleggene på 16 kroner og 70 kroner timen. Da må det tilføyes at ansatte i Bring Express ikke jobber natta, utover IKEAs sene åpningstider.

– Det kan bli aktuelt å bruke lønnsmidler i tariffoppgjøret på å heve ubekvemstilleggene, sier Øiahals.

– Nå kan vi starte arbeidet med å rekruttere flere medlemmer. Det har vært vanskelig så lenge organisasjonsstriden pågikk, sier Vaagen.

– Nå har vi et produkt å markedsføre til de som fortsatt står utenfor, sier Øiahals.

LO-kongressen avgjorde.

LO-kongressen satte punktum for stridighetene mellom Postkom og Norsk Transportarbeiderforbund i vår.

Da hadde de to forbundene, samt Handel og Kontor, i tre år slåss om hvem som hadde rett til å organisere de ansatte i det som den gang het Box Delivery, nå Bring Express, et datterselskap av Posten Norge.

Etter at LO-kongressen hadde sagt sitt, og organisasjonskomiteens vedtak om å gi organisasjonsretten til Postkom, ikke kunne tilbakekalles, ble det fart i arbeidet med å få på plass en overenskomst.

Annonse
Annonse