JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO tilfreds med budsjettfokus

LO er tilfreds med at forslaget til budsjett er preget av velferd, vekt på rettferdig fordeling, forsterket innsats mot useriøsitet og sosial dumping i arbeidslivet.

- Det er nødvendig fortsatt å ha hovedfokuset på sysselsettingsutfordringen. Krisehåndteringen har vært en suksess. Vår ledighet var i utgangspunktet lavest. Den har også økt minst, men det er for tidlig å betrakte krisa som over. Internasjonalt blir det tunge tider pga store underskudd i offentlig sektor, heter det i en pressemelding fra LO.

Arbeidsledigheten også i Norge vil trolig fortsette å øke inn i 2010. Og langtidsledigheten vil øke betydelig i lang tid fremover. Derfor er det positivt at tiltaksinnsatsen økes og at utdanningsmulighetene under ledighet forbedres. NAV får mer ressurser, men det kan bli behov for mer.

- Virkemiddelapparatet må rustes for å møte krevende tider. Industrien har ennå ikke har fått full virkning av krisa. Mange selskaper er svekket og er svært utsatt. Problemene i verkstedindustrien kysten rundt kan være undervurdert. Den kan også trues av stigning i kronekursen.

Det er riktig med et ekspansivt budsjett, men det er viktig at styringen over budsjettet ivaretas og tilliten til handlingsregelen opprettholdes, heter det i den første kommentaren fra LO til framlegget til statsbudsjett.

Annonse
Annonse