JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tiltaksplasser for ungdom

Regjeringen vil ha flere med nedsatt arbeidsevne ut i arbeid.

Derfor foreslår regjeringen 2.000 ekstra tiltaksplasser for å få flere – spesielt unge, mennesker med nedsatt arbeidsevne – ut i arbeidslivet.

Til sammen legger regjeringen opp til 70.700 tiltaksplasser i 2014, noe som er 2.000 flere sammenlignet med 2013. 14.000 av plassene er for arbeidsledige, og i underkant av 57.000 plasser er for personer med nedsatt arbeidsevne.

– Les også: Her søker Jens avskjed

Regjeringen foreslår også å utvide garantien for unge med nedsatt arbeidsevne, som er særlig utsatt i arbeidsmarkedet, som de kom med i 2013. Målgruppen var unge i alderen 20-24 år, men aldersgruppen utvides fra 2014 til å gjelde unge mellom 20-29 år.

– 78.000 personer med nedsatt arbeidsevne står i kø og venter på å få hjelp til å komme i jobb. Lønnstilskudd kan være gunstig for noen, men arbeidsrettede tiltak i form av veiledning og tett oppfølging i ordinær jobb er det viktigste og beste verktøyet for å få flere i jobb, sier direktør Johan–Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse