JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FRP frykter køer

FrPs finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein mener samferdsel og helse er taperne i statsbudsjettet. Han frykter lengre køer på veiene og i helsevesenet.

- Regjeringen lever fortsatt i finanskrisen og plusser på de fleste områder, men samferdselssektoren er den store taperen. Der nesten alle områder får en vekst, er veiene der det skal spares i året som kommer, sier Leirstein.

Ulf Leirstein viser til at regjeringen ikke oppfyller rammene som er lagt i Nasjonal transportplan, og at de heller ikke oppfyller sine egne lovnader om rassikring av veier.

Også helsekøer

- Statsbudsjettet er heller ingen god lesing for landets pasienter. Det blir ikke kortere helsekøer av budsjettet som er lagt frem i dag, sier Leirstein, som også har merket seg at regjeringen har budsjettert med 18.500 asylsøkere neste år, det samme antallet om i år.

- Det betyr at regjeringen ikke tror på sine egne tiltak for å redusere asyltilstrømmingen. Det forteller meg at FrPs advarsler om at tiltakene ikke kom til å redusere antall asylsøkere, var riktige.

Boligskatt i byene?

FrPs finanspolitiske talsmann er også kritisk til at regjeringen velger å øke skatten på boliger.

- Det ser ut til at Per Olaf Lundteigen (Sp) har fått fullt gjennomslag i regjeringen. Byfolk skal betale mer i skatt på boligen sin, mens folk i distriktene slipper unna, sier Ulf Leirstein.

Annonse
Annonse