JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF: - Overraskende ekspansivt

– Forslaget til statsbudsjett er overraskende ekspansivt. De rødgrønne bruker rekordmange oljekroner i budsjettet, men etter den søte kløe kommer den sure svie, sier KrFs finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen.

– KrF mener det er nødvendig å bruke mer oljepenger i en krevende tid som denne, men med en slik bruk av oljepenger er det en risiko for at dette budsjettet kan medføre raskere renteøkninger, sier Hans Olav Syversen. .

Sviktende fattigdomssatsing

KrF savner imidlertid mer offensive og målrettede tiltak mot fattigdom i budsjettet. Regjeringen gjør ingenting for å øke sosialhjelpssatsene, verken bindene minstesatser eller reell økning av normerte satser.

KrF er fornøyd med satsningen på politiet og økningen i inntektene til kommunene. Vi er også tilfreds med at regjeringen følger opp eldreavtalen de inngikk med KrF og V, herunder bygging av sykehjemsplasser.

Være seg selv nok

– I et budsjett hvor vi bevilger mer til oss selv enn noen gang tidligere, presterer regjeringen å redusere hjelpen til verdens fattige. Det blir ikke bedre av at regjeringen fremstiller det som om de har økt bistanden. Som verdens rikeste og beste land å bo i, har vi et stort ansvar for å hjelpe de svakeste i verden - også i krisetider, sier Syversen.

Ingen reel økning til fornybar

I budsjettforslaget er det ingen økning i bevilgningene til fornybar energi og energieffektivisering utover det som lå der også i 2009. Innskuddet på 5 mrd i Grunnfondet vil ikke få effekt før i 2011. Overgangsordningen i påvente av grønne sertifikater, som ble lovet i klimaforliket, kommer heller ikke på plass i 2010. Dette er et brudd på klimaforliket, sier Hans Olav Syversen.

Annonse
Annonse