JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En seier for renholdsbransjen

Regjeringen har satt av seks millioner kroner i statsbudsjettet til oppstartsmidler for regionale verneombud
– En seier, sier leder i Arbeidsmandsforbundet, Erna C. Hagensen.

ane.borrud@lomedia.no

Hagensen er veldig fornøyd med at regionale verneombud i hotell/restaurant- og renholdsbransjen har fått bevilginger over statsbudsjettet.

– Dette er en stor seier for renholdsbransjen, og vi vil takke regjeringen for å ha prioritert dette viktige arbeidet. Det er helt avgjørende at det er tilstrekkelige økonomiske midler i oppstartsfasen, slik at vi kan få ordningen opp å gå så fort som mulig, sier hun.

Forbundslederen er også tilfreds med at budsjettet har fokus på fellesskapsløsninger, økt velferd, sysselsetting og miljø.

Partene må på banen

Selv om Hagensen er fornøyd med regjeringens bevilgninger, er hun bekymret over de økte utgiftene til folketrygden. Hun advarer mot at partene i arbeidslivet nå lener seg tilbake og overlater alt til regjeringen.

– Regjeringen klarer ikke å få bukt med sykefraværet alene. Partene må på banen for å finne løsninger for å få ned sykefraværet, og dermed redusere statens utgifter på dette området, slår hun fast.

Forbundslederen mener det er bekymringsfullt at sykefraværet øker.

– Vi må ta inn over oss at kravene til å levere stadig øker i arbeidslivet. Høyere krav, stadig høyere tempo og lengre arbeidsdager gir større belastninger på arbeidstakerne – og større sykefravær. Vi må ta dette på alvor, og partene i arbeidslivet må finne løsninger sånn at arbeidsdagen blir levelig for de ansatte, avslutter hun.

Annonse
Annonse