JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Intet galt å finne

Norsk Sjømannsforbund er fornøyd med regjeringen forslag til statsbudsjett for 2010.

roy.ervin.solstad@lomedia.no

- Fram til 2005 var det garantert at det ville være horrible ting i budsjettet, men siden den rødgrønne regjeringa tok over, har vi nesten vendt oss til at det ikke er noe å sette fingeren på. Jeg har leita så godt jeg kan, men har ikke funnet noe galt sett fra vårt ståsted, sier informasjonsansvarlig Morten Øen til Maritim Logg.

Han innrømmer likevel at dersom han skal pirke, så er det et par punkter han godt kunne tenkt seg og justert.

– Vi kunne ønsket oss indeksregulering sjømannsfradraget og av taket i nettolønnsordningen, men det er også alt, sier Øen.

Som i 2009 er det budsjettert at nettolønnsordningen for sjøfolk vil koste 1,75 milliarder kroner, men maksimalt 198.000 kroner per ansatt som er omfattet av ordningen. Sjømannsfradraget er begrenset oppad til 80.000 kroner årlig, en sum som har stått fast siden 2003.

Annonse
Annonse