JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp krever ny Breivik-rapport

Frp-nestleder Per Sandberg krever en ny vurdering av Anders Behring Breivik.

– Folk flest vil ikke forstå konklusjonen om at Breivik ikke er strafferettslig tilregnelig, sier Sandberg og krever en ny vurdering av den terrorsiktede.

– Det er totalt uforståelig og overraskende at en person som over flere år har planlagt handlinger i detalj og vært i stand til å gjennomføre dem, skal vurderes som utilregnelig. Det går ikke opp. Folk flest vil ikke forstå en sånn konklusjon, sier Per Sandberg som er leder av justiskomiteen på Stortinget til VG Nett.

– Les også: Lege vil få ansvaret

Sandberg sier han er sjokkert over diagnosen paranoid schizofreni og mener det må foretas en ny vurdering av psykiatrisk sakkyndige.

– Hvis det er mulig for oss å kreve noe som helst, så bør det gjøres en ny og bredere vurdering enn bare disse to, sier Sandberg. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse