JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

YS: Forsvarlig budsjett

– YS er glad for at regjeringen har klagt fram et økonomisk forsvarlig budsjett, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.

– Som nordmenn kan vi være svært fornøyd med at vi bor i et land der vi kan bruke 148 milliarder kroner mer enn det vi har. Dette er ikke mer penger enn det som må til i vanskelige tider, men å bruke handlingsregelen og oljeformuen nå er riktig, sier YS-lederen.

Fornuftig balanse

YS mener regjeringen har funnet en fornuftig balanse mellom bruk av oljeinntektene og praktisering av handlingsregelen neste år. YS er enig i regjeringens hovedfokus på verdiskaping og sysselsetting, miljø- og klimapolitikk og en sterk satsing på kommunene, herunder et løfte om styrking av omsorgssektoren og flere sykehjemsplasser.

Fagforeningskontingenten

Økningen i fradraget for fagforeningskontingent er kun på 1,7 prosent (60 kroner).

- Dette er altfor lite. Fradraget må økes fra 3 600 kroner i år til minst 3 800 kroner neste år, sier YS-lederen.

Inntektsoppgjøret 2010

Særlig finanskrisen, men også spørsmålet om hvordan likelønnsutfordringen skal kunne løses, vil innebære at inntektsoppgjøret 2010 vil kunne bli vanskelig. YS vil bidra til at inntektspolitikken understøtter en pengepolitikk med fortsatt lave renter og stabil kronekurs. YS mener at det finanspolitiske opplegget fra regjeringen i statsbudsjettet også bidrar til en økonomisk utvikling som understøtter en målsettingen om lav rente. Hensynet til konkurranseutsatt industri må vektlegges i kommende stortingsperiode. YS frykter at en nedbygging av antall arbeidsplasser og verdiskapningen i industrien på sikt vil kunne undergrave mulighetene for en fortsatt gunstig utvikling av fellesgodene i Norge.

Her kan du lese hele uttalelsen

Annonse
Annonse