JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lilleheie: – Veldig fornøyd

– Forskning og høyere utdanningen er vinnerne i budsjettet. Det samme er miljøet. Styrkingen av arbeidsmarkedstiltakene er også bra. Jeg er veldig fornøyd, oppsummerer NTL-leder Turid Lilleheie.

vibeke.liane@lomedia.no

I budsjettet for 2010 styrker regjeringen arbeidstiltakene med 3 000 nye plasser. Det gir rom for om lag 78 000 tiltaksplasser.

Innenfor det totale tiltaksnivået blir det lagt opp til å øke tallet på plasser med tidsubestemt lønnstilskudd.

– Ansatte i Nav trenger kompetanseheving, slik at de får gjort denne viktige jobben. Det er en ny måte å jobbe på, og brukerne av tjenestene trenger oppfølging for at ordningen skal gi resultater, sier forbundslederen.

Mer til barnevernet

Det statlige barnevernet er styrket med 220 millioner kroner på grunn av veksten i antall barn som trenger hjelp.

Bevilgningsøkningen er en videreføring av økningen i revidert nasjonalbudsjett for 2009, som blant annet dekket klientveksten i 2009.

I tillegg økes bevilgningen tilsvarende utgiftene for en forventet klientvekst i 2010.

For å bedre datakvaliteten i Bufetats styringssystemer vil regjeringen styrke direktoratets budsjett med 17 millioner kroner for å utvikle et nytt fag- og rapporteringssystem.

– Det er bra at de styrker budsjettene, men jeg skulle gjerne sett at det kom enda flere penger på bordet, sier Lilleheie.

Annonse

Flere saker

Annonse