JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Budsjettpenger for regionale verneombud

Regjeringen har satt av 6 millioner kroner i statsbudsjettet for 2010 for å starte ordningen med regionale verneombud i hotell-, restaurant- og renholdsbransjen.

Allerede i 1981 ble ordningen med regionale verneombud innført i bygg- og anleggsbransjen. Ombudene gjør en viktig jobb for å bedre helse, miljø og sikkerhet (HMS) og for å forebygge skader og ulykker.

Støtte fra Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet mener ordningen med regionale verneombud virker forebyggende og er derfor positiv til at ordningen utvides til hotell- og restaurant- og renholdsbransjen, skriver Arbeids- og Inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

Som kjent har Fellesforbundet og Arbeidsmandsforbundet lenge tatt til ordet for en slik ordning. Forslaget til utforming av ordningen ble sendt ut på offentlig høring i høst.

– Særdeles gode erfaringer

– Erfaringene med regionale verneombod i bygg- og anleggsbransjen er særdeles gode. Vi ønsker derfor å utvide den til andre bransjer, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

– Det er bred enighet om at ombudene gjør en viktig jobb. Arbeidstilsynet rapporterer i tillegg at det har et særdeles godt samarbeid med dem når det gjelder tilsyn med sosial dumping, understreker Hanssen.

Bidrag mot sosial dumping

Han mener at regjeringens to handlingsplaner mot sosial dumping har hatt god effekt, men at tilsynsmyndighetene fortsatt finner utenlandske arbeidstakere som blir utnyttet - i form av lavere lønn og dårligere sikkerhet og arbeidsmiljø enn det som er akseptabelt på det norske arbeidsmarkedet.

Også i hotell-, restaurant-, og renholdsbransjen. Det er blant annet derfor ordningen med regionale ombud innføres.

– Les også hva NHO Reiseliv mener om regjeringens økning av markedsføringsmidler for reiselivsbransjen.

Annonse

Flere saker

Annonse