JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterk faglig streikestøtte i Trondheim

40 faglige aktivster og 14 fagforeningsfaner startet 1. mai-feiringen med stor støtte til de streikende Atea-ansatte i Trondheim.

torgny.hasaas@lomedia.no

På andre streikedagen ble det arranmgert støttemarekring for de streikende Atea-ansatte i Trondheim. Til sammen er det rundt 70 ansatte over hele landfet som er i streik, i Tondheim er det bare tre, men de opplevde en varmende støtte.

Det var LOs distriktssekretær Christiane Solheim som holdt den første appellen. Hun mente at det var banalt og underlig å måtte streike for tariffavtale i 2013.

Wenche Heimdal leder av EL & ITs distriktsstyre i Trøndelag mente at denne streiken er en nødt til å vinne. Hun mente at det var underlig at Atea i Norge satte seg sånn på bakbeina når det gjaldt tariffavtale i Norge. Når selskapet har tariffavtale for sine ansatte i Finland, Sverige og Danmark.

Hun mente at den norske ledelsens avslag ikke er begrunnet i lønn, men at de ikke vil gi de ansatte innsyn og medbestemmelse i bedriftens virksomhet.

Siste appellant var leder i Elektriker foreninga i Trondheim, Terje Åberg. Han sa at denne streiken er umåtelig viktig for fagbevegelsen og fortalte at forbundet har en opptrappingsplan. 7. mai går e-verkene og Relacom ut i sympatistreik, og EL & IT Forbundet er villige til å gå lenger hvis det er nødvendig.

Talerne regnet med at streiken kom til å bli viktige tema både under morgendagens 1.mai-feiring og på LO-kongressen som starter på fredag.

Møtet ble som sedvanlig ved slike anledninger avsluttet med allsang ledet av sekretær i LO i Trondheim, John-Peder Denstad. «Ta stilling til hvem du er».

Annonse
Annonse