JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Snakk tydeligere, Fellesforbundet!

Rolf Geir Hillestad og Arne Hagen reagerer sterkt på hvordan deres eget forbund har fulgt opp vikarbyråsaken.

erlend.angelo@lomedia.no

Reaksjonene har vært mange etter Arbeiderpartiets stortingsgruppe onsdag sa ja til vikarbyrådirektivet. Men den mildeste har kanskje kommet fra Fellesforbundets ledelse, som torsdag sendte ut en pressemelding hvor de beklaget Arbeiderpartiets avgjørelse.

– Hva er dette, da? Her ramser de heller opp de gode tingene ved vikarbyrådirektivet, heller enn å si det Fellesforbundets landsmøte har bedt dem om å si: Nemlig et unisont nei til vikarbyrådirektivet, sier Rolf Geir Hillestad til Magasinet for fagorganiserte.

Opprørt

Hillestad, som sitter i Fellesforbundets forbundsstyre, uttaler seg som avdelingsleder i avdeling 7 i Vestfold. Der er stemningen opprørt etter Arbeiderpartiets behandling – og forbundets tilsvar.

– Vi vil ha kraftigere lut! Ap går helt i mot fagbevegelsen her, og da må Fellesforbundet og fagbevegelsen faktisk gi uttrykk for akkurat det. Det virker som at vår øverste valgte ledelse er livredde for å snakke Ap i mot, mener Hillestad.

– Vår egen forbundsleder har ikke vært på banen i det siste. Vi krever at Arve & co. må ut og si et klart nei til direktivet – akkurat som vi vedtok med klar tale på landsmøtet. Det vedtaket må følges opp skikkelig og tydelig, understreker avdelingslederen.

Manipulerer landsmøtets vedtak

Arne Hagen, leder for avdeling 8 i Telemark, mener Fellesforbundets ledelse manipulerer landsmøtets klare vedtak mot direktivet.

– Landsmøtet var klart og tydelig i mot vikarbyrådirektivet. Vi trodde ikke på de flotte løftene med direktivet og eventuelle tilleggsordninger som kunne komme rundt. Vi trenger det ikke. Måten forbundet har formulert seg på går i mot vedtaket som landsmøtet fattet, de endrer innholdet med sin kommentar, mener Hagen.

Både forbundsleder Arve Bakke og LO-leder Roar Flåthen sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre. Hillestad håper de i alle fall stiller tøffe krav der.

– De må tørre å si fra skikkelig. Her må beskjeden være: Gjør som vi sier, ellers blir det et helvete! mener Hillestad.

Fellesforbundets ledelse ønsker ikke å kommentere kritikken fra forbundsstyremedlemmene overfor Magasinet, men vil heller ta diskusjonen på neste forbundsstyremøte.

Vanskelig mobiliseringsjobb

Så sent som mandag skrev Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen at hennes parti er fagbevegelsens parti.

– De fagorganiserte vet godt hvilke partier som faktisk står på deres side og hvem som forsøker å framstå fagbevegelsens venn, skrev Trettebergstuen på partiets hjemmesider.

To dager senere besluttet hun og stortingsgruppa altså at vikarbyrådirektivet bør inn i norsk rett.

– Politikerne gjemmer seg bak likebehandlingsprinsippet. Det kan vi få inn uansett. Det er andre aspekt vi er opptatt av, sier Hillestad.

– Medlemmene våre er ikke dumme. De følger med på dette, og de føler faktisk dette med innleie og arbeidslivets forandringer på kroppen. Et vedtak for vikarbyrådirektivet vil gjøre det veldig vanskelig å mobilisere foran stortingsvalget i 2013, understreker avdelingslederen.

Annonse
Annonse