JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Løftebrudd om deling av fengselsceller

Knut Storberget starter sin andre periode som justisminister med å bryte tidligere løfter. For over ett år siden, i kjølvannet av den framlagte kriminalomsorgsmeldingen, varslet han at to fanger på samme celle - såkalt dublering - ikke lenger skal forekomme i norsk kriminalomsorg. Nå forbereder fengslene i Skien og på Ringerike dublering.

jan.erik@lomedia.no

Mens Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) er samlet til et to dagers sentralstyremøte, tas det beslutninger i kriminalomsorgen som forbundet reagerer sterkt på.

Også fremskutt løslatelse

En telefax tikker inn på forbundskontoret i Møllergata 10 fra NFF-medlemmer i fengslene i Skien og på Ringerike hvor det går fram at direktøren i region sør har beordret fengselsledelsen i de to anstaltene om å utvide kapasiteten med fem celler hver av beredskapshensyn. Begrunnelsen er det store varetektsbehovet i regionen.

– Vi er også kjent med at det er gitt beskjed om at fremskutt løslatelse skal benyttes med inntil en uke, sier Geir Bjørkli, leder av NFF.

Krever opphør av dublering

– NFF aksepterer ikke på nytt å benytte dublering. Kriminalomsorgens sentrale forvaltning kjenner godt forbundets syn i denne saken fra tidligere henvendelser, sier Bjørkli.

Han forteller at saken også har vært tatt opp med politisk ledelse, og at forbundet har oppfattet statsråd Storberget sånn at dublering er besluttet avviklet som virkemiddel for å få ned soningskøen. Denne køen er jo nå fjernet.

– Vi minner om at dette også er kommunisert til offentligheten av statsråden. NFF protesterer mot at region sør nå åpner for dublering og ber derfor Kriminalomsorgens sentrale forvaltning bidra til at ordningen stoppes straks, sier Geir Bjørkli

Forbundet sendte i går en henvendelse til Marianne Vollan, ekspedisjonssjef i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning, med ønske om et raskt svar.

Annonse
Annonse