JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Panikk i regjeringa

Boye Ullmann mener Arbeiderpartiets gruppemøtte om vikarbyrådirektivet er et utslag av panikk.

erlend.angelo@lomedia.no

Organisasjonsarbeideren i Rørleggernes Fagforening i Oslo mener at den eneste grunnen til hastebehandlingen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, er den kommende fanemarkeringen som skal holdes foran Stortinget førstkommende mandag.

– På det tidspunktet er LO nødt til å si at det er i mot vikarbyrådirektivet. Fram til da kan Arbeiderpartiet og regjeringa lene seg på det fremdeles står som LOs formelle standpunkt, nemlig deres høringssvar som ble gitt for ett år siden, sier Boye Ullmann til Magasinet for fagorganiserte.

Siden den gang har som kjent alle de største forbundene krevd norsk reservasjon (veto) mot direktivet. I sum betyr det at også LO er mot implementeringen av EU-direktivet.

Ullmann mener det hele vitner om et fagligpolitisk samarbeid som har snudd helt retning.

– Dette er jo samarbeid som starter med Brussel, går via regjeringen og ut til fagbevegelsen. Det hele er snudd på hodet, sier organisasjonsarbeideren.

I etterkant av Arbeiderparti-gruppas ja til direktivet, har flere av Fellesforbundets egne tillitsvalgte kritisert forbundet for deres arbeid med direktivet i etterkant av landsmøtet.

Fellesforbundet ønsker ikke å kommentere de tillitsvalgtes kritikk, og viser til pressemeldingen som ble sendt ut torsdag morgen når det gjelder avgjørelsen til stortingsgrupp i Arbeiderpartiet.

Annonse
Annonse