JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hvem sover i klimatimen?

Frp lurer på om det er statsministeren eller miljøministeren som har sovet i klimatimen.

kjell.werner@anb.no

– Jeg konstaterer at statsministeren og miljøministeren sier motstridende ting om klimaforliket. Da er det grunn til å spørre om hvem det er som har sovet i timen, sier stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er uttalelsene som statsminister Jens Stoltenberg kom med i Stortingets spørretime onsdag. Stoltenberg hevdet her at klimaforliket beskriver både mål og virkemidler.

– Les også: Olje viktigere enn klima

Frp-talsmannen viser til et intervju med miljøminister Erik Solheim i Dagsavisen 25. oktober i fjor. Her sa Solheim at både regjeringen og opposisjonen «hele tiden har visst at klimaforliket i seg selv ikke beskriver virkemidlene, bare målet».

– Sier de noe annet, har de ikke fulgt med i timen, sa Solheim den gang.

Per-Willy Amundsen har derfor stilt spørsmål om saken til statsminister Jens Stoltenberg.

– Ifølge Stoltenberg har regjeringen fulgt opp klimaforliket med virkemidler som ifølge Solheim ikke eksisterer, sier Amundsen.

– Les også: Går ikke på klimasaken

– Man kan selvsagt ha det litt moro med dette, men Stoltenbergs uttalelse tydeliggjør nok også et langt mer alvorlig faktum: nemlig at klimaforliket er steindødt, sier Frp-talsmannen og rister på hodet over at ikke engang medlemmer i den samme regjeringen har en felles oppfatning i en så fundamentalt viktig sak.

– Hvis Stoltenberg skal gjenvinne troverdigheten på klimafeltet må han sette en rød strek over klimaforliket, parkere SV og lytte til sin egen statssekretær Per Rune Henriksen i Olje- og energidepartementet. Stoltenberg må legge vekk urealistiske målsetninger som vil skade norske arbeidsplasser, sier stortingsrepresentanten som er fersk miljøpolitisk talsmann for Frp.

– Klimaforliket representerer bare symbolpolitikk, uten noen som helst kontakt med den virkelige verden og realistiske mål. Det er sikkert greit for SV, men jeg forventer mer av Ap, sier Per-Willy Amundsen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse