JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EFS skuffet over EUs finansministre

Den europeiske faglige samorganisasjonen (EFS) er skuffet over at finansministrene i EU-landene er enige om å redusere stimuleringstiltakene for økonomien fra 2011.

linesch@lo-media.no

Generalsekretær John Monks i EFS advarer finansministrene om å tro at krisen og massearbeidsledigheten vil gå over av seg selv.

I en uttalelse fra EFS heter det blant annet:

- EFS beklager at finansministrene ikke tar tak i det som er det store spørsmålet om hvordan sikre en bedring av økonomien og hvordan få arbeidsløse tilbake i jobb.

For EFS virker det som om Europas finansministre ser bort i fra hovedpoenget: At økonomien ikke bare er på en midlertidig nedtur, men at den kan vedvare.

- Derfor er det viktigste nå ikke hvordan man skal trappe ned økonomiske stimuleringstiltak, men hvordan forsette og forbedre økonomiske stimuleringstiltak for å hjelpe privat sektor med å redusere gjeld, men samtidig uten å forårsake at lavkonjunkturen for disse trekker ut i langdrag uten at de selv får den økonomiske aktiviteten opp og stå igjen.

EFS gjentar blant annet kravet om investeringer i grønn økonomi.

Det var tirsdag at finansministrene i EU-landene ble enige om å redusere stimuleringstiltakene for økonomien og kutte i budsjettunderskuddene fra 2011.

– Det er små tegn på at økonomien er i ferd med å bedre seg, og nedgangen i den økonomiske aktiviteten i EU har stanset. Stabiliteten og tilliten i finansmarkedene er også i ferd med å bedre seg, het det i en felles uttalelse.

Ministrene understreket at tegnene til bedring ikke er entydige, men at målet er at krisen kan erklæres for over i 2011.

Annonse
Annonse