JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NFF hindret dobbeltceller

Det ser ut til at det likevel ikke blir noen celledeling i Skien fengsel og på Ringerike fengsel. Dette er i så fall en seier for Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund.

jan.erik@lomedia.no

Vi varslet i går at det i fengslene i Skien og på Ringerike forberedes dublering (to fanger soner sammen i ei celle).

Grunnen til ønsket om dublering er det store behovet for varetektsplasser i kriminalomsorgen, særlig i region sør hvor disse to fengslene hører hjemme.

Sikkerhetsrisiko og dårlig soningstilbud

Dubleringen ble forberedt på tross av at justisminister Knut Storberget har lovt at denne praksisen ikke lenger skal skje.

Dette fikk Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) til å reagere kraftig fordi forbundet av flere grunner er sterk motstander av dublering.

To innsatte på en celle er etter NFFs mening både en sikkerhetsrisiko for de ansatte og et dårlig soningstilbud til de innsatte.

Planene må stoppes

NFF protesterte mot at region sør vurderer å åpne for dublering og ba Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) bidra til at ordningen stoppes straks.

Forbundet sendte tirsdag ettermiddag en henvendelse til Marianne Vollan, ekspedisjonssjef i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning, med ønske om et raskt svar.

Andre løsninger?

Svar har kommet. Kriminalomsorgens sentrale forvaltning vurderer – etter forslag fra NFF – å finne andre løsninger på varetektsproblemene enn å dublere celler i Skien og på Ringerike. Det er ventet endelig avgjørelse i løpet av dagen.

NFF-leder Geir Bjørkli sier at forbundet og KSF er enige om at dublering er en dårlig løsning.

- Ut fra dette håper jeg direktøren i region sør legger bort planen om dublering en gang for alle, sier Bjørkli.

Annonse
Annonse