JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærere provosert over forslag om arbeidstid

Utdanningsforbundet er kraftig provosert over at KS foreslår å utvide lærernes arbeidsår med to uker.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

KS ønsker blant annet at lærerne skal være to uker på skolen utenom elevenes skoleår og at fellestiden skal økes.

- Lærerne er provoserte, så det kan bli vanskelig å komme fram til en løsning. Hvis partene ikke blir enige, kan arbeidstidsavtalen bringes inn som tema i vårens hovedoppgjør, heter det på nettsiden til Skolenes Landsforbund.

– KS foreslår en utvidelse av arbeidsåret som er ganske fenomenal, og det uten å gjøre noe for å forsøke å sukre kravet. Dette er mer enn provokasjon enn et forhandlingsgrunnlag, sier leder Helga Hjetland i Utdanningsforbundet til Kommunal Rapport.

KS og lærerorganisasjonene er blitt enige om en pause i forhandlingene om ny arbeidstidsavtale til 7. desember. Dagens avtale går ut ved nyttår, samtidig som Helga Hjetland fratrer som forbundsleder.

Hjetland sier til Kommunal Rapport at partene står langt fra hverandre, og at lærerne føler seg seg kraftig provosert.

Med de kravene KS har lagt ut på sitt nett, er stemningen blant våre medlemmer nå slik at vi ikke ser en løsning i sikte. Hele tonen gjenspeiler at KS har lite tillit til lærerne, og føler behov for mer styring, kontroll og binding, sier hun.

Særlig reagerer hun på at KS vil utvide lærernes arbeidsår med to uker, som legges utenom skoleåret og skal brukes til kompetanseutvikling og planlegging.

Rådgiver Erling Laland i KS Forhandlinger sier det ikke ligger noen dramatikk i at forhandlingene nå tar pause.

– Det er avstand mellom partene. Men så lenge det er dialog, gir vi ikke opp. Vi har fortsatt lyst til å komme i mål, sier han til Kommunal Rapport.

Annonse
Annonse