JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil satse på likestilling

Venstres leder Trine Skei Grande vil ha større satsing på likestilling i det private næringsliv.

christina.halvorsen@anb.no

– Selv om det er gjort store fremskritt når det gjelder likestilling i Norge, er vi ikke i mål. Fortsatt er det forskjeller mellom menn og kvinner når det gjelder makt over egen hverdag, lønn og innflytelse i samfunnet, sier Venstre-leder Trine Skei Grande etter partiets landsstyremøte i Oslo i helgen.

– Les også: Styrker rettigheter etter permisjon

Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) mottok nylig Likestillingsutvalgets første delutredning. Venstre er «glad for initiativer som gir grunnlag for å debattere likestillingspolitikk», men mener det er for lite fokus på privat sektor.

– Vi trenger en likestillingspolitikk som også henvender seg til det private næringsliv, sier Skei Grande.

Utvalgets utredning foreslår blant annet å opprette et likestillingsdirektorat. Venstre mener ikke at «opprettelse av nye byråkratiske stillinger vil føre til mer likestilling i Norge».

– Vi må fri oss fra en gammeldags tankegang om at kvinner arbeider i offentlig sektor og menn i privat sektor, og heller tenke konkrete tiltak som stimulerer til reell likestilling både i offentlig og privat sektor, sier partilederen.

– Les også: – Prater bare om likelønn

Om kvinner og menn skal ha like muligheter for å påvirke samfunnsutviklingen og likestilles på alle områder, må også næringslivet ha et ansvar for likestilling, fremholder Venstre.

– Når nyere tall viser at andelen kvinnelige gründere har sunket med 7,2 prosent siden 2007, er det god likestillingspolitikk å gi selvstendig næringsdrivende de samme sosiale rettigheter som fast ansatte. Venstre mener også at sosialt entreprenørskap er viktig i likestillingsarbeidet. Mer entreprenørskap innenfor det offentlige, sosiale feltet vil føre til at flere kvinner vil våge å starte som selvstendig næringsdrivende, mener Skei Grande. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse