JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Royal Mail: Andre uke i streik

Britiske postansatte er inne i den andre uka med tredagersstreik, og nye streiker er varslet i neste uke dersom ikke partene kommer til enighet.

may.berg@lomedia.no

The Communications Workers Union (CWU) og Royal Mail har gjort flere forsøk på å komme fram til en avtale som kan gjøre slutt på den bitre streiken som nå pågår på andre uka.

Streikene gjenopptatt.

I går gikk 44.000 sjåfører og verkstedpersonale ut i en 24 timers streik etter at tre dager med forhandlinger mellom CWU og Royal Mail i regi av britisk LO ble avsluttet uten at partene kom til enighet.

I morgen står 77.000 bud klare til å overta stafettpinnen og legge ned arbeidet. I påvente av nye forhandlinger, har CWU ikke annonsert nye streiker neste uke. Generalsekretær i CWU, Bill Hayes, sier imidlertid at forbundet er klar til å trappe opp streikeaktiviteten.

Royal Mail har truet med å leie inn 30 000 streikebrytere for å få ut posten, men har ikke klart å rekruttere flere enn noen få hundre.

Støtte blant folk.

CWU melder at de har mottatt stor støtte for streiken. En meningsmåling presentert i BBC-programmet Newsnight i forrige uke viste at over 50 prosent har sympati for de streikende, mens bare 25 prosent har sympati for ledelsen og regjeringen.

Tidligere i år foreslo Labour-regjeringens næringsminister, Lord Mandelson, å delprivatisere Royal Mail. Forslaget ble imidlertid nedstemt. Privatiseringen av Royal Mail har stor støtte i den konservative opposisjonen.

Annonse

Flere saker

Annonse