JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter klimamarsjen

Lørdag 12. desember vil tusenvis av demonstranter i København kreve at klimaforhandlerne viser vilje til handling. Marsjen støttes av EL & IT Forbundet.

Målet med klimatoppmøtet i Købenahavn i desember er at verdens ledere skal bli enige om en avløser til Kyotoavtalen om reduserte CO2-utslipp. Utsiktene er imidlertid ikke så veldig gode. Norges sjefsforhandler, kommende arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, mener en såkalt politisk avtale er et sannsynlig utfall av København-møtet. Denne kan igjen danne utgangspunkt for en komplett avtale som framforhandles på et senere tidspunkt.

– Det er en stund siden vi skjønte at møtet i København ikke kommer til å ordne opp i hele klimaproblemet, sier Bjurstrøm til Dagens Næringsliv.

Står ikke på folket

Verdens klima- og miljøorganisasjoner er imidlertid utålmodige etter resultater. Det såkalte 12.desember-initiativet startet 10. mars i år, og tok mål av seg til å bli en stor og bred folkelig demonstrasjon. Initiativet omfatter ved siden av miljø- og klimaforkjempere, fagforeninger, freds-, solidaritets-, og utviklingsorganisasjoner, samt en rekke politiske partier og bevegelser. De krever i fellesskap at verdens ledere raskt setter i gang tiltak som er påkrevet for å forhindre en klimakatastrofe, og at verden hurtigst mulig kan arbeide mot en sterk og bindende klimaavtale som både er rettferdig og effektiv.

Bred støtte

Til nå har over 140 organisasjoner fra over 20 land, gitt sin støtte til demonstrasjonen. Blant dem er EL & IT Forbundet.

– Det er viktig at fagbevegelsen mobiliserer for kravet om en sosialt og globalt rettferdig klimaavtale, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

Selve klimamarsjen starter klokken ettfra Christiansborg Slotsplads. Herfra går den til Bella Center, hvor klimatoppmøtet avholdes. Samme dag vil en mengde like demonstrasjoner finne sted i opp mot 100 land verden over.

Annonse
Annonse