JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-ere i Oslo skal ut av sofaen

10.000 medlemmer sorterer under NTL i Oslo. Ikke alle utviser like stor aktivitet. Det akter fylkesutvalget å gjøre noe med.

De går høsten og vinteren i møte med friskt pågangsmot, styret i fylkesutvalget av NTL i Oslo. De nyvalgte styreleder og nestleder i utvalget, Ragnar Bøe Elgsaas og Kjersti Barsok, samt den mer erfarne sekretæren Synneva Aga.

– Aktiviteten har ikke vært helt på topp en stund, og det må vi gjøre noe med for å engasjere flere, sier Aga.

– Vi skal ikke stikke under en stol at engasjementet kunne vært større. Det skjer så mye ellers i Oslo, så enda flere tilbud fra oss kan kanskje bli i meste laget. Utfordringen blir å vise enda tydeligere at fylkesutvalget er en interessant møteplass for politiske og faglige diskusjoner, sier Elgsaas.

Bindeledd.

Fylkesutvalget er et samarbeidsorgan i NTL-organisasjonen. Det er et viktig bindeledd mellom de lokale NTL-avdelingene og foreningene. Formålet med fylkesutvalget er å styrke forbundets faglige, organisatoriske og politiske arbeid. Styret i NTL i Oslo teller totalt ni personer med bred representasjon. Antall avdelinger under NTL i Oslo teller omkring 100.

– Når vi inviterer til arrangementer og annet er det nok ikke hundre som møter opp, konstaterer Elgsaas.

De 100 avdelingene i Oslo representerer hele 10.000 NTL-medlemmer i hovedstaden.

– Det er umulig å være talerør for samtlige medlemmer. Og derfor er det viktig å få økt aktiviteten blant flere i fylkesutvalget, sier Barsok.

LO i Oslo.

Et koordineringsorgan er sårbart i den forstand at det ofte er enkeltpersoner som markerer seg og blir mest synlige.

– Aktiviteten kan variere, både politisk og organisatorisk. Det vet vi er tilfelle også i andre fylkesutvalg. En viktig arena vi kan fronte NTL-medlemmenes interesser på er gjennom LO i Oslo. NTL i Oslo har 19 delegater i representantskapet i LO i Oslo, sier Elgsaas.

Akkurat hovedstadens LO-avdeling er mediemessig blant de mest synlige. Det kan gi godt gjennomslag.

– Representantskapet møtes fra seks til tolv ganger i året, litt avhengig av aktuelle saker i tida, i tillegg til årsmøtet. Det vi fra NTL har vært med på å engasjere oss i er blant annet å få til et rødgrønt alternativ i Oslo før neste kommunevalg om to år, sier Elgsaas.

– Vi ønsker å vise at det er klar forskjell på alternativene som vil styre hovedstaden, påpeker Barsok.

– Vi NTL-ere merker privatiseringsforsøkene og styring av offentlige arbeidsplasser etter konsernmodellen. Dette angår oss i hverdagen, og vi går hardt ut mot dette, fastslår Aga.

– Uten fylkesutvalget ville det vært mye mer komplisert å få kanalisert NTL-medlemmenes interesser inn i LO i Oslo, tillegger Aga.

– Det er typisk for LO i Oslo både å engasjere seg i rødgrønne alternativer og ha klare holdninger både til byens budsjett og statsbudsjettet. Derfor kan vi også få koordinert NTLs holdninger tydelig via samme arena, sier Elgsaas.

En annen aktivitet som er typisk LO i Oslo er ansvaret for 1. mai-feiringen. NTL i Oslo er en godt synlig del av arrangementet, og før togavgang har mange NTL-ere vært samlet til en uformell og populær frokost på markeringsdagen.

Over grensene.

Fylkesutvalget i Oslo har de siste årene også samarbeidet med andre fylkesutvalg.

– Vi prøver å invitere hverandre til forskjellige arrangementer der vi samtidig kan utveksle viktige erfaringer. Vi har et veldig godt samarbeid med sentralforvaltningen. Derfor ser vi det som viktig å samarbeide like godt på andre arenaer også, sier Aga

Landsmøte.

Fylkesutvalget legger vekt på å lansere arrangementer som kan øke aktiviteten i tida framover.

– En utfordring er å få flere til å engasjere seg nye ting. Oslo som fylke er en passe stor region å operere i for oss for å øke engasjementet blant NTL-ere med geografisk tilhørighet. Vi har ganske stor handlefrihet. Selv som samarbeidsorgan kan vi fronte og «vedta» resolusjoner som sendes til representantskapet i NTL, sier Barsok.

I september arrangerte fylkesutvalget en pensjonskonferanse. Det viste seg å være vellykket. Flere foreninger møtte med til sammen nær 100 deltakere fra mange ulike NTL-foreninger. Interessen skorter det i alle fall ikke på.

Statsbudsjettet i oktober er et emne som absolutt før ha interesse for NTL-medlemmene. Det vil også bli kurs enten i egen regi eller formidlet fra andre.

– NTL har en litt sammensatt organisering. Utfordringen er å drive effektivt nok til å nå de aller fleste, sier Elgsaas, som lover at det snarlig vil gå ut en invitasjon til alle avdelingslederne i Oslo om å være med og diskutere den lokale handlingsplanen. Han har også en gulrot i ermene som forhåpentligvis vil øke engasjementet:

– Neste år har NTL landsmøte. Målet må jo være å gjennomdiskutere og ta med gode Oslo-saker til landsmøtet.

En samstemt påminnelse til øvrige medlemmer er de tre i styret i fylkesutvalget klare på:

Fylkesutvalget har en viktig koordineringsrolle. Utvalget er et sted for diskusjon, samsnakking, debatter, kommunikasjon både oppover og nedover i organisasjonen. Følgelig: en arena til å frambringe medlemmenes syn og interesser.

Annonse
Annonse