JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nektet adgang til norsk bedrift i Litauen

Nina Helland i Industri Energi ble nektet adgang til Hjellegjerde Baltija i Litauen med støtte fra norgessjefen.

Nina Helland, som er forbundssekretær fagforbundet Industri Energi var på sitt årlige besøk i landet da hun ble nektet adgang. Hun sier til forbundets eget nettsted at de i fjor fikk adgang til de tillitsvalgte på Hjellegjerde etter at ledelsen i Norge hadde gitt beskjed om dette. I år var planen å arrangere møte også med de ansatte, slik at de kunne få kjennskap til det Litauiske forbundet. Svaret fra ledelsen i Hjellegjerde i Norge var overraskende og skuffende:

”I vår nye struktur er det stor grad av ”selvstyre” på fabrikknivå, og den lokale daglige leder har fullmakt til å ta de fleste beslutninger for sin produksjonsenhet. På forespørsel fra dere om å besøke Hjellegjerde Baltija sammen med det litauiske forbundet, har vår daglige leder der signalisert at dette ikke passer nå i høysesongen for denne fabrikken”, var svaret fra Olav Inge Røyset, administrerende direktør og konsernsjef for Hjellegjerde ASA.

- Da vi kontaktet de lokale tillitsvalgte og foreslo et møte etter arbeidstid, var tilbakemeldingen at det turte de ikke uten at de fikk tillatelse av ledelsen på bedriften. De fryktet for sine arbeidsplasser, sier Helland.

Annonse
Annonse