JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Saab ved veis ende?

Forsøkene på å redde Saab har strandet. De ansatte har fortsatt ikke fått utbetalt novemberlønna.

eline@lomedia.no

Eierne av Saab gir opp å få til en såkalt rekonstruksjon av selskapet. Onsdag leverte advokat Guy Lofakt, som står for rekonstruksjonen på vegne av eierselskapet Swedish Automobile, inn melding til retten om at rekonstruksjonen avsluttes.

Pengene tok slutt

Lofalk sier ifølge næringslivsavisa Dagens Industri at pengene rett og slett har tatt slutt. Samme avis melder at Saabs konto er tom, og at det nå er forhandlinger med det kinesiske selskapet Youngman om hvordan man skal få betalt ut lønninger for november og om muligheten for å gå videre med rekonstruksjonen av selskapet.

Ifølge Dagens Industri leverte advokat Lofalk inn melding til retten om at rekonstruksjonen avsluttes. I løpet av en uke kommer retten til å ta stilling til om de konkursbegjæringene som er satt på vent mens forsøkene på rekonstruksjon pågår, igjen skal gjøres gjeldende. Skjer det, starter trolig konkursforhandlingene allerede før jul.

IF Metall gir ikke opp

Fellesforbundets søsterforbund i Sverige, IF Metall, nekter å gi opp alt håp om at fabrikken i Trollhättan kan overleve. Så langt har det ikke lykkes å få de tidligere eierne General Motors til å gå med på at kinesiske eierinteresser overtar, da de ikke ønsker at kinesiske konkurrenter skal kunne nyttegjøre seg teknologien i selskapet. General Motors må godkjenne en avtale for at kineserne skal gå inn med kapital.

Dersom det ikke finnes noen løsning, kommer IF Metall til å sende inn lønnskrav til konkursboet, ifølge Dagens Arbete.

Den svenske næringsministeren Annie Lööf sier til nyhetsbyrået TT at situasjonen er «veldig kjedelig».

Administrerende direktør i Saab Victor Muller sier at han heller ikke har gitt opp håpet om å nå en avtale med kinesiske Youngmans som kan gjennomføres uavhengig av General Motors.

I mellomtiden må de over 3000 ansatte på Saab-fabrikken i bilbyen Trollhättan ved Vänern bare vente og håpe på at de får utbetalt lønn.

Annonse
Annonse