JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil kaste SAFE-sjef

Statoil-klubben i Energiforbundet SAFE jobber intenst for å kaste forbundsleder Terje Nustad. Nå kan det gå mot ekstraordinær kongress.

Nustad og resten av arbeidsutvalget fikk under SAFEs landsmøte forrige uke beskjed om å rydde opp i bråket.

Samtidig skal en rekke klubber denne uken vurdere om de vil gå inn for at det innkalles til ekstraordinær kongress. Det er kun en kongress som har fullmakt til å kaste SAFEs øverste leder.

– Utpressing

Bak kampanjen for å bli kvitt Nustad og resten av arbeidsutvalget står klubben i Statoil. Den anklager Nustad & co for både mangel på selvinnsikt og en arrogant og tyrannisk lederstil. I tillegg blir lederne beskyldt for å drive skremselspropaganda og utpressing for å holde folk nede, ifølge et referat som Dagens Næringsliv (DN) har fått tilgang til.

Nustad selv avviser påstandene som galskap.

– De som kjenner meg, vil ikke være enig i slike karakteristikker, sa Nustad nylig i et intervju med DN. Ansatte på SAFE-huset i Stavanger har nå startet en underskriftskampanje til støtte for sjefen sin.

Terje Nustad har i mange år vært kjent som en uredd og kontroversiell fagforeningsleder.

Landsmøte I forrige uke var rundt 100 av SAFEs tillitsvalget samlet til landsmøte. Der redegjorde representanter for klubben i Statoil for sitt syn på en rekke problemstillinger. Hvilke problemstillinger vil Tor Stian Holte i Safe i Statoil-klubben ikke ut med.

SAFE er tilknyttet YS, har i alt 10 000 medlemmer. 2 000 av dem jobber i Statoil.

For å kunne avholde ekstraordinær kongress må et flertall av SAFEs klubber kreve dette.

Annonse

Flere saker

Annonse