JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bøtelegg de som gir til tiggere

Frp mener de har løsningen som kan gjøre slutt på tigging: Folk som gir penger, skal bøtelegges med 4.500 kroner.

Nestleder Steinar Bergstøl Andersen i Kristiansand Frp vil fremme et forslag om bøtelegging av givere på Kristiansand Frps neste styremøte. Han ønsker at dette blir vedtatt som offisiell politikk for partiets lokallag.

Han sier til NRK at forslaget er basert på en tilsvarende ordning som er gjennomført i Litauens hovedstad Vilnius. Der har myndighetene besluttet at man kan bli bøtelagt med nærmere 4.500 kroner hvis man gir penger til tiggere.

– Jeg mener at i stedet for å kriminalisere tiggerne, så burde man snu seg 180 grader rundt og kriminalisere de som gir penger. En bot på 4.500 kroner, som de har i Vilnius, synes jeg er tilfredsstillende, sier Andersen.

– Les også: Ung tigger dømt til fengsel

Han og partikollega og bystyrerepresentant Sissel Andersen mener at folk som vil være snille med tiggerne, i stedet skal gi penger til veldedige organisasjoner som hjelper tiggere.

– Hvis man legger til grunn at tiggerne er i Norge for å anskaffe seg midler som de skal bruke på klær og mat, så må et slikt forbud være et godt tiltak, sier Andersen.

Dersom forslaget får flertall på Kristiansand Frps neste styremøte, kommer Sissel Andersen til å fremme forslaget som interpellasjon i bystyret. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse