JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vurderer boikott av utleiefirma

LO og Fellesforbundet undersøker om det er grunnlag for å boikotte bemanningsbyrået NST.

harald.henmo@lomedia.no

– Slik vi ser det fortsetter NST å bryte norsk lov mens de venter på at behandlingen av saken sin, sier Morten Larsen, distriktssekretær for Fellesforbundet i Rogaland.

NST (Norwegian Service Team) driver utleie av arbeidskraft, og begrunnelsen for den varslede boikotten er at Industri Energi og Arbeidstilsynet nylig avslørte at litauere skal ha blitt betalt helt ned i 14,50 kroner timen ved en bedrift i Bokn. I tillegg skal de ha hatt utilfredsstillende boforhold.

I retten

Selskapet er fra før i en rettstvist med Arbeidstilsynet om av arbeidstid og lønn for litauiske arbeidere i byggebransjen.

– Vi stiller oss uforstående til dette. Disse avsløringene som skal ha kommet fram nå er jo ikke avsløringer. Dette er ting som ligger inne i saken fra før, en sak som er til behandling i rettsapparatet, sier NSTs administrerende direktør Jan Thorstensen til NRK Rogaland.

Han sier at det er «en del sannhet» i tallene som oppgis.

– Men vi regner totale ytelser, sier NST-sjefen.

Samler fakta

Fellesforbundet har gått videre til LOs juridiske avdeling med saken. Der undersøkes det nå om det er grunnlag for boikott.

– Det må være et lovbrudd i andre enden for at det skal bli boikott, sier Larsen til Magasinet for fagorganiserte.

– Men vi har fått vite av LOs juridiske avdeling at det er mulighet for å vurdere å sende boikottvarsel. Nå samler vi inn fakta om saken.

Annonse

Flere saker

Annonse