JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lei av å bli nedprioritert

Det er fredag den 13. Fengselsansatte legger ned arbeidet over hele landet. Ikke for å se grøsser-klassikerne, men for å si grøss og gru til statbudsjettet.

Frustrerte kommer de ut av Oslo fengsel. Fengselbetjentene lener seg inn til den røde mursteinsveggen. De er lei av å bli tilsidesatt i statsbudsjettet.

Fredag 13. november la de ned arbeidet i to timer. Over hele landet protesterte NFF-medlemmer mot statsbudsjettet.

– Det er ikke noe nytt. Nå er det nok, vi er lei av å bli nedprioritert hele tiden, sier fengselsbetjent Elin Brandevik ved Oslo fengsel, som merker at dagens situasjon sliter på de ansatte.

– Bemanningen er for liten. Dessuten kreves det mer av betjentene i dag enn det gjorde før. Vi fengselsbetjenter blir slitne, og opplever en kaotisk hverdag, forteller hun.

Starter med minus.

Kollega Bjørn Vestly nikker og tilføyer:

– Nå starter vi 2010 med syv millioner i minus. Det blir rett og slett for mye fokus på sparing, og for lite fokus på det vi skal drive med, sier Vestly.

Streiken i regi av Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund førte blant annet til at Oslo fengsel ble satt i ”natt-stilling” de to timene streiken varte. Nå håper Vestly at politikerne får øynene opp for problemene i kriminalomsorgen.

– Nå forventer vi mer penger til kriminalomsorgen, fastslår han.

Annonse
Annonse