JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror oljeeventyret kan vare i 200 år til

– Oljealderen er ikke over. Den har så vidt begynt, sier Erik Haugane, Konsernesjef i Det Norske.

kristian.brustad@lomedia.no

Erik Haugane gjør oljepessimistene til skamme på Kartellkonferansen. Han mener folk har misforstått, og at det finnes enorme oljereserver på norsk sokkel. Reserver som bare venter på å bli hentet opp.

– Vi skal ikke bare finne olje, vi skal sette det i produksjon, utbasunerer Haugane.

Han mener det største problemet er at de store oljeselskapene ikke vil hente opp olje i små felt. Et like stort problem mener Haugane det er at de store selskapene ikke borer brønner.

– De store operatørene på norsk sokkel er i høstingsfasen, konkluderer Haugane.

Enorme ressurser.

Haugane tror det kan finnes 1000 felt som er utvinningsbare på norsk sokkel. Hvis en tredjedel blir funnet, mener Haugane oljeeventyret godt kan vare i 200 år til.

– Det finnes millioner av fat olje, og vi vil bore, men vi blir bøllet ned av de store selskapene, sier Haugane.

Han ber politikerne endre rammebetingelsene på norsk sokkel. At de som vil bore og hente opp olje i små funn, faktisk får rammevilkår til å hente oljen opp.

– De som vil noe må få lov til å gjøre noe. Før var det de store feltene, som Ekofisk, som hadde samfunnsverdi. Nå er det summen av små felt som har verdi, poengterer Haugane.

Annonse
Annonse