JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

254 permitteres i Södra på Tofte

Romjula medbringer permitteringer for flesteparten av de ansatte ved Södra Cell på Tofte

erlend.angelo@lomedia.no

De ansatte håpet i det lengste å slippe unna permitteringer, når fabrikken nå stenger produksjonen av cellulose. Grunnen til produksjonsstansen er rett og slett lav etterspørsel og store lagre hos på Tofte.

27. desember blir 254 av 300 ansatte permittert, fram til da går alle i produksjonen dagtid for å forberede permitteringsperioden.

– Det blir ett skift hvor vi jobber med vedlikehold og rengjøring, sier klubbleder i Fellesforbundet Jostein Sjaavaag til Dagens Næringsliv.

Klubblederen håper på kortvarig stans. I 2009 var de ansatte permittert i to måneder.

– Optimisten i meg tilsier at vi er i gang igjen i månedsskifte januar/februar. I motsetning til situasjonen i 2009 så har ikke kundene så store lagre, sier Sjaavaag.

I motsetning til Norge Skog er det ikke papirmarkedet som er problemet. Tofte-fabrikkens kunder er produsenter emballasje, toalett-/tørkepapir, bleier og skrivepapir.

Også de ansatte ved Södras fabrikk i Follafoss i Nord-Trøndelag må gjennom en runde med permitteringer.

Annonse
Annonse