JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Sykelønna skal ikke svekkes

- Vi må ta utfordringen fra regjeringen som nå inviterer til en dialog om sykefraværet, mener LO-leder Roar Flåthen. Han presiserer at det ikke er snakk om å svekke sykelønnsordningen.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

- Diskusjonen nå handler om hvordan vi kan få ned sykefraværet, og regjeringen har pekt på flere mulige tiltak som blir en del av diskusjonen mellom oss, myndighetene og arbeidsgiverne i arbeidet med å fornye IA-avtalen, sier Flåthen.

– Vi må grundig gjennomgå de forslagene som er fremmet, slik at vi vet hva vi skal si ja og nei til. Dessuten må vi se på andre tiltak som kan bidra til å få ned sykefraværet, sier LO-lederen.

Han peker på at LO er i en unik situasjon.

Soria Moria II – Ikke bare er vi helt klare på at arbeidstakernes rettigheter i sykelønnsordningen skal opprettholdes, men det står svart på hvit i Soria Moria II og statsministeren forsikret det to ganger under sin innledning på kartellkonferansen på Gol. Derfor kan vi nå bruke tiden på å diskutere virkemidler som faktisk vil virke, og den debatten bør alle bidra til, sier Flåthen, som sier han har merket seg at også arbeidsgiverne ønsker å delta i en konstruktiv dialog.

– Skal vi få ned sykefraværet må vi gjøre noe med årsakene. Arbeidsgiverne har en viktig rolle i dette arbeidet. Jeg og Bernander er enig om at IA-avtalen må fornyes. Det må skje i et treparts samarbeid. Skal vi få til det, må alle være enige, sier Flåthen.

Annonse
Annonse