JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen: – Rør ikke sykelønna

– Vi skal ha full lønn under sykdom fra dag 1, fastslo LO-leder Roar Flåthen i sin hilsningstale til Fagforbundets landsmøte – og høstet applaus.

– Debatten dreier seg om hvordan få ned fraværet og innholdet i IA-avtalen, ikke sykelønnsordningen, mente Flåthen.

Minutter før hadde Jan Davidsen, lederen for LOs største forbund, understreket at Fagforbundet ikke vil akseptere noen svekkelse av sykelønna.

Hvem vil krige mot LO?

– Skulle noen likevel prøve seg, erklærer de krig mot en samlet fagbevegelse. Vi må heller fokusere på årsakene til problemene, ikke symptomene. Vi må utvikle et arbeidsliv som reelt sett har plass til alle, der det ikke bare er bunnlinjen som styrer, men helhetlig samfunnsøkonomiske vurderinger. I all anstendighets navn bør det offentklige, som ikke er underlagt markedskonkurranse, gå foran og ta et spesielt ansvar.

– I motsetning til Siv Jensen har de rødgrønne garantert at det ikke vil skje noe med sykelønnsordningen. LO har i hvert fall ikke noe å gi, sa Roar Flåthen.

Ny debatt

Det er ventet at landsmøtet vil diskutere sykelønnsordningen, velferdstjenester og ikke minst likelønn og den utstrakte bruken av deltid, spesielt i omsorgssektorene senere i landsmøteuka. Den første debatten skjer kanskje allerede i morgen formiddag da statsminister og partileder Jens Stoltenberg vil innlede om den politiske diskusjon, mens Roar Flåthen vil innlede om den faglige torsdag morgen.

434 delegater

Et vell av fakta knyttet til arbeid og arbeidsplassene til Fagforbundets nær 310 000 medlemmer vil de 434 delegatene finne i landsmøtemappene. Der ligger sju delrapporter om arbeidsliv, utarbeidet av Fafo. Her fins et vell av fakta knyttet til arbeidsplassene til Fagforbundets nær 310 000 medlemmer. Et av heftene tar for seg ønsket og uønsket deltid, konsekvenser for arbeidstaker, arbeidsgiver og tjenestetilbud, et annet om endringene i kommunene og hva hvilke konsekvenser disse får for ansatte.

Annonse
Annonse