JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap-boikott av hotell

Ap boikotter nå hotellet der renholderne nylig fortalte om elendige arbeidsforhold.

Arbeiderpartiet dropper en bestilling verdt en halv million kroner ved Radisson Blu Hotel på Gardermoen etter medieoppslag der renholderne fortalte om uholdbare arbeidsforhold.

Ap hadde booket rom og konferansefasiliteter for 200 av sine tillitsvalgte i februar, men etter at Dagbladet for to uker siden fortalte om kritikkverdige arbeidsforhold for renholdsarbeiderne, velger partiet å kansellere bestillingen.

– Les også: Timelønnen var 16 kroner

Renholderne i ISS sto åpent fram og fortalte om trusler, press, at de er engstelige og redde, og at de blir syke av jobben.

– Vi gjorde det klart at vi ikke ønsker å bo på et hotell med slike uakseptable arbeidsforhold, sier parlamentarisk leder Helga Pedersen til avisa.

– Les også: 1 av 5 godtar svart vaskehjelp

Kanselleringen gir Radisson-kjeden et tap på opp mot en halv million kroner.

– Denne saken tar vi veldig alvorlig, sier hotellets direktør Jørgen Ljunggren.

Han forteller at de er i dialog med ISS og at renholdsselskapet har lovet å rydde opp i arbeidsforholdene. ISS ønsker ikke å kommentere saken. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse