JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyesterett avviste kranførere

Høyesteretts ankeutvalg har avvist saken der 41 kranførere krevde å få fast ansettelse i Statoil.

Saken har sine røtter tilbake til 2009. Da vedtok Statoil å gå over til å utføre kranførerjobbene på sju av selskapets plattformer sjøl. Selskapet hadde tidligere kjøpt kranførertjenestene på disse plattformene fra selskapene KCA Deutag og Odfjell Drilling.

Industri Energi og Safe mente dette var en virksomhetsoverdragelse og at de 47 kranførerne måtte tilbys jobb i Statoil.

Statoil hevdet at kranføreroppgavene ikke utgjorde noen selvstendig økonomisk enhet og at det derfor ikke var snakk om noen virksomhetsoverdragelse. Det synet vant selskapet fram med både i tingretten og i lagmannsretten, men de to fagforbundene bestemte seg likevel for å forsøke å få saken inn for Høyesterett.

– Det er helt urimelig å hevde at kranføreroppgavene ikke utgjør en egen økonomisk enhet. Gulating lagmannsrett har tatt for lett på dette. Vi vurderer nå å få saken inn for mer kompetente dommere, sa Industri Energis leder, Leif Sande, da dommen i lagmannsretten var klar.

Nå har altså Høyesteretts ankeutvalg satt endelig punktum for saken. Kranførerne får ikke saken sin inn for landets høyeste domstol og de får ikke jobb i Statoil.

Ingen av kranførerne har blitt arbeidsløse som følge av omorganiseringen. De jobber fortsatt for KCA Deutag og Odfjell Drilling, men har til dels blitt omplassert til jobber på boredekket.

Annonse

Flere saker

Annonse