JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bør melde oss ut av EØS

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener det er realistisk at Norge snart melder seg ut av EØS.

Mens EU er i dyp krise, er en evaluering av den omstridte EØS-avtalen på trappene. Samtidig viser målinger at det norske folk vil si opp avtalen.

– EØS-avtalen har vært en hellig ku i norsk politikk. Det er sterke krefter blant partiene og i byråkratiet som har lykkes med å legge lokk på debatten om EØS. Motstand er blitt latterliggjort. Men det bildet er blitt radikalt endret den siste tiden. Nå er det for første gang siden vi fikk EØS-avtalen duket for en virkelig folkelig mobilisering mot EØS, sier Navarsete.

– Les også: EØS-motstanden øker

Hun håper at grasrota etter hvert tvinger fram et norsk nei til avtalen.

Sp-lederen åpner for en folkeavstemning om EØS-avtalen eller et vedtak i Stortinget og sier Sp vil kreve at en ny rødgrønn regjering utreder alternativer til avtalen etter neste stortingsvalg i 2013.

– Det går nå opp for folk at de er blitt ført bak lyset, sier Navarsete. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse