JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Presenteres onsdag

Etter statsråd på Slottet onsdag klokka 12 kommer Erna Solbergs nye regjering ut på Slottsplassen.

– Den nye regjeringen blir utnevnt i ekstraordinært statsråd onsdag, med virkning fra klokka 12 samme dag. Da vil også ansvaret til de forskjellige statsrådene bli fordelt, sa Solberg da hun mandag ettermiddag kalte inn til pressekonferanse i Vandrehallen i Stortinget.

Der kunngjorde hun at hun har fått i oppdrag av kong Harald å gi landet en ny regjering.

Høyre-lederen medga at selv om hun sjelden blir høytidspreget, var mandagen en dag som var nettopp preget av høytid - med framleggelsen av budsjettforslaget og finanstalen i Stortinget, regjeringens avskjedssøknad og hennes eget besøk hos kong Harald.

– Les også: – Jeg er fornøyd

– Du merker at det er en viktig hendelse i livet ditt når du reiser til Slottet og får spørsmålet, sa hun.

Jens Stoltenberg fortsetter som leder for et forretningsministerium fram til avskjeden onsdag klokka 10. Rundt to timer senere er regjeringen Solberg formelt utnevnt. Hun og statsrådene skal først fotograferes på Slottsplassen før de for første gang som regjering holder pressekonferanse i Dronningparken bak Slottet.

Erna Solberg får nøkkelen til Statsministerens kontor klokka 13.15 onsdag. Deretter følger nøkkelskifter i de andre departementene.

– Les også: Historisk avskjedsgave

Solberg forteller at det var et hyggelig møte med kongen og kronprinsen.

– På grunn av arbeidene på Slottsplassen kom vi inn bakveien. Det var en høytidelig stemning, både å hilse på folk og å gå til kongens kontor, sa hun.

Men hva hun og kongen snakket om, ønsket hun ikke å gå nærmere inn på, utover å fortelle at de snakket om den politiske situasjonen og at hun hadde redegjort for samarbeidsavtalen mellom Høyre/Frp-regjeringen og sentrumspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti i Stortinget.

– Vi har en god kutyme med å ikke referere fra kommende eller værende statsministres møte med kongen. Men han er en utrolig hyggelig mann, sa Solberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse