JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Guides inn mot arbeidslivet

Jobbsøker Zahida Sultana og økonomidirektør Gro Bakstad har felles nytte av hverandres erfaringer i et nytt arbeidsprosjekt.

christina.halvorsen@anb.no

Posten-konsernet setter nå i gang et prosjekt med kvinner med minoritetsbakgrunn som av ulike årsaker ikke er i jobb. Konsernet viser til at innvandrerkvinner er undersysselsatt i forhold til menn i Norge. I et mentorprogram i Posten skal kvinnene derfor få drahjelp til å komme inn på det norske arbeidsmarkedet.

16 kvinner uten jobb skal jevnlig møte 16 Posten-ansatte kvinner som fungerer som mentorer, i en-til-en-møter, over et halvt år. Mentorene skal fungere som en kontakt og døråpner inn mot arbeidslivet. De skal hjelpe kvinnene med minoritetsbakgrunn med veiledning og støtte til jobbsøking, ikke nødvendigvis innenfor eget konsern, men inn mot det norske arbeidsmarkedet generelt.

– Les også: Gir 83 mill. til jobbkurs

Zahida Sultana fra Pakistan er en av deltakerne i programmet. Hun har blant annet tatt en master i multicultural and international education i Oslo og tror mentorprogrammet kan være til god nytte når hun skal søke jobber. Hennes mentor er økonomi- og finansdirektør Gro Bakstad.

– Folkene her er veldig erfarne og kan guide i hvordan søke jobb og hvordan komme inn i en relevant jobb. Det er veldig positivt å ha kontakt med en mentor, ikke minst fordi mange av oss ikke kjenner arbeidsmarkedet i Norge så godt ennå, sier Sultana, som har vært i Norge i fire år.

Hun ønsker å komme inn i en ledelsesstilling, som hun allerede har erfaring med.

– Jeg ser for meg å drive med nyskaping og utvikling, for eksempel innenfor Røde Kors, UDI eller lignende organisasjoner, forteller hun.

– Les også: Overkvalifiserte innvandrere

Men det er ikke bare minoritetskvinnene som har nytte av prosjektet. Også for mentorene vil programmet være svært nyttig, påpeker Gro Bakstad.

– Jeg kommer til å lære mye av dette prosjektet. I Posten jobber vi mye med integrering og mangfold, som er et av våre satsingsområder innenfor samfunnsansvar. For oss er det viktig å lære om hvilke utfordringer de som skal søke seg inn i det norske arbeidsmarkedet har, sier Bakstad.

Håper flere følger etter

Mentorprogrammet er et samarbeid mellom Posten-konsernet, NAV og Norsk Folkehjelp. Mette Løvseth, programrådgiver ved introduksjonsprogrammet for nyankomne flyktninger ved NAV Grünerløkka mener mentorordningen er et svært godt prosjekt.

– Minoritetskvinner som skal søke jobb kan oppleve mange ulike barrierer, for eksempel språkvansker og manglende arbeidserfaring. Målsettingen her er at kvinnene skal få et nettverk og at mentorene skal være en døråpner inn mot arbeidslivet. Prosjektet er i så måte faktisk helt fantastisk, og vi håper derfor at flere bedrifter vil gjøre det samme, ivrer Løvseth. (ANB)

Annonse
Annonse