JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekruttering i Rogaland en suksess

LOs to år lange studentrekruttering i Rogaland har ført til økt engasjement og økte medlemstall.

bente.sunniva.sunde@lomedia.no

Fra 2009 har LO drevet studentrekruttering i Rogaland. Prosjektet «Synlig fellesskap- de langtidsutdannende» ble avsluttet i august i år.

Hovedmålet med prosjektet var vært å gjøre forbundenes tilbud til studentene synlig på en slik måte at det på sikt vil føre til økt rekruttering.

Økt rekruttering

Prosjektrapporten fra november i år slår fast at det er gitt en positiv effekt i forhold til prosjektets mål. Antall studentmedlemmer i LO er på vei oppover.

Prosjektleder Sunniva Roumimper er tilfreds med at de målsetningene som ble satt i forkant av prosjektet i stor grad er blitt innfridd.

– Vi har klart å bli synlige på utdanningsstedene, og vi har oppnådd resultater i form av økt interesse og økte medlemstall. Prosjektet har blitt veldig bra mottatt blant studentene. Noen har visst lite om LO som organisasjon, mens mange på den andre siden har visst mye. Flere har vært bevisste på at de ønsker å være i LO av ideologiske grunner, sier hun.

En bonuseffekt ser man også gjennom at det har vært økt fokus på samarbeid på tvers av forbundene. Man har sett en brobygging mellom forbundene på et lokalt plan.

– Samarbeid mellom forbundene har vært nøkkelen til at prosjektet har blitt en suksess. Det har også vært nødvendig for at man skal kunne koordinere stands og andre arrangementer, sier Sunniva Roumimper.

LO stats prosjekt

Bakgrunnen for rekrutteringsprosjektet var at LO i 2007 nedsatte en prosjektgruppe for å drøfte tiltak rettet mot potensielle medlemmer med høyere utdanning.

Målet var å få en sterkere medlemstilslutning blant høyt utdannede, samt studenter.

Det ble besluttet at LO stat skulle engasjere seg på vegne av forbundene. Man fokuserte da på hvordan man kunne bli mer synlige på utdanningsinstitusjonene, hvordan man kunne synliggjøre og profilere forbundene, hvordan man kunne øke rekrutteringen av studenter, og hvordan man kunne få til et fordypet samarbeid mellom forbundene, distriktssekretærene, ungdomskontakter i forbundene og ungdomssekretærene i LO.

Ved utdanningsstedene i Rogaland ble konkrete tiltak utført i form av fast standplass, organisering av studentaktiviteter, bannere i alle bygg, egen oppslagstavle, samt samarbeid med andre studentlag.

LOs studentservice blir i dag drevet videre av ungdomssekretæren og de studentmedlemmene som er aktive.

Erfaringspredningsprosjektet

Sunniva Roumimper er videre ansatt som rådgiver på det nyoppstarta Erfaringsspredningsprosjektet.

Prosjektet har en varighet på ett år, der hensikten er at forbundenes allerede eksisterende arbeid rettet mot studenter skal underbygges og styrkes.

Erfaringene fra prosjektet i Stavanger vil være viktige ressurser å ta med seg inn i det videre arbeidet med studentrekruttering.

– Oppgavene vil være å ha kontakt med ungdomssekretærene i fylkene, og sammen med disse arrangere studentseminar og snakke om studentrekruttering. Det er fylkene som selv har ansvar for rekrutteringen, men de har mulighet til å rådføre seg med Erfaringspredningsprosjektet, sier Sunniva Roumimper.

Annonse
Annonse